Bilişim Teknolojileri Alan Öğrencilerimiz İçin Farkındalık Eğitimleri Düzenledik.

Bilişim Teknolojileri Alan Öğrencilerimiz İçin Farkındalık Eğitimleri Düzenledik.

01-07 Mayıs Bilişim Haftası etkinlikleri kapsamında, okulumuzun Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencilerine ve okulumuzda görev yapan öğretmenlerimize, dünyada ve ülkemizde yazılım mühendislerine olan ihtiyaç, yazılım mühendislerinin çalışma şartları konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Bu bilgilendirme içeriklerinin en önemlisi ise, Üniversitelerin Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği programlarına yerleştirme yapılırken, okulumuzda Bilişim Teknolojileri Alanında eğitim alan öğrencilerimizin diğer okul öğrencilerine göre çok avantajlı olduklarının farkında olmalarını sağlamaktı.

Bu amaçla öğrencilerimize aşağıdaki içeriklere sahip videolar izletildi

  • Dünyada ilk yazılımcı bir KADINDIR
  • Yazılımcı kadınların başarı hikâyeleri
  • Dünyayı değiştiren yazılımcılar

13.11.2018 1126

 

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Alanından mezun olan öğrencilerin, Teknoloji Fakültelerinde bulunan, Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Adli Bilişim Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği böümlerine, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavında, sadece kendileri gibi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri alanından mezun öğrencilerle yarışarak girebildiğini biliyor muydunuz?

Evet çoğu insanın yanlış bildiği gibi, meslek liselerinin yüksek öğretim yolu kapalı değil, aksine ardına kadar açıktır. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin, üniversitelerde rahatlıkla girebileceği programları, Yüksek Öğretim Kurumları Sınav Klavuzunun Tablo 3B.2 olarak isimlendirilmiş bölümünden inceleyebilirsiniz. Bu tablonun üstünde,  "Teknoloji Fakültelerinin / Sanat ve Tasarım Fakültelerinin / Turizm Fakültelerinin aşağıda yer alan lisans programlarının mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları mezunları için ayrılan kontenjanlarına (M.T.O.K.), mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının aşağıda belirtilen alan/dallarından mezun olan adaylar öncelikli olarak yerleştirilecektir. Kontenjanların boş kalması durumunda diğer ortaöğretim kurumlarının diğer alan/dallarından mezun olan adaylar da tercih ettikleri takdirde bu kontenjanlara yerleştirileceklerdir." ibaresi yer almaktadır.

Haberimizde yayınlanan video, Bilişim Teknolojileri Alanı mezunu öğrencilerimizin yerleşebilecekleri fakültelerden sadece birisi olan, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünün tanıtımıdır.

Teknoloji Fakültelerinin Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Adli Bilişim Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği programlarında, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunlarına özel kontenjan ayıran üniversiteler aşağıda listelenmiştir.

09-05-2023

 

 

 

 

 

Kaynak: Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ve YÖK